Недовршени детали за карактер на просторот.

 

 

Оваа тесна куќа која е на површина од 36,95 квадратни метри бил силен предизвик за архитектите Fujiwaramuro, кои работат дизајн за тесни куќи.

 

 

Универзитетот на Бритиш Колумбиа од Канада го создаде овој модел на микро стан за да им помогне на студентите кои во целиот свет се соочуваат со високи станарини.

Модерни канцеларии каде што би сакале да го поминуваме работното време.

Архитектонското Bercy Chen Studio од Остин, Тексас, САД ја дизајнираше оваа уникатна куќа, а со овој дизајн ги максимизира прекрасните погледи на брановидните ридови во позадината. Нејзината мека, сферична форма ја надополнува околината, наместо да штрчи. Змијовидните скалила внесуваат забележлива линија која навистина ја доловува природната кривулавост на самиот брег. Едноставна и ведра, Shore Vista Boat Dock нуди мирно место за повлекување за оние кои сакаат да одморат, а кои патувале долж езерото и им е потребен импровизиран док. Уживај во приложените слики.

Оваа куќа користи огледала кои рефлектираат сонце, природа и небо ...

архитектура