5 микро станови со сосема поинаков, но подеднакво убав дизајн. 

Дизајнирањето на мал простор, кој истовремено треба да биде функционален и естетски издржан е предизвик за секој дизајнер. Овие 5 примери доаѓаат од различни дизајнери, каде секој имплементира свои решенија со цел да го постигне овој баланс и да креира пријатно место за живеење.  

1.

 

 

 

 

 

2.

 

 

 

 

 

3.

 

 

 

 

 

 

4.

 

 

 

 

 

5.